Direktlänk till inlägg 8 april 2009

Påskkärringar

Av Koalan - 8 april 2009 17:17

Dom hade en omröstning om påskkärringar på radio idag där 5 personer avgör huruvida dom skulle vara kvar eller inte,hörde dock aldrig resultatet så därför startar jag en egen omröstning.


Men det visade sig också att det fanns en statistik att påskkärringarna minskar för varje år. Då kan man ju fråga sig vad skapar denna minskning, är det kulturkrockarna, överarbetade föräldrar, rädsla för tiggeri stämpel. Ja förslagen kan vara många.

Minns själv när jag var liten hur man med spänn förväntan på Skärtorsdagsmorgon(det är väl då dom kommer kärringarna) undrade hur mycket godis man skulle få (slantar funka också).  Mamma hade planerat alla kläder och man hade allt detta smink i ansiktet och dagen före ritat massor med påskkort (hade ändå alltid för några). Nu säger man tyst till alla när det ringer på dörren och väntar tills dom har gått (så kom inte och hälsa på skärtorsdag jag öppnar inte dörren). Den största anledningen till att man inte öppnar är för man har ju inget att ge dom man är lika dåligt förberedd varje år, dessutom har man ju jobbat hela dagen.

Nej det va nog faktiskt bättre förr (är det ålderskris eller?)


Jag tror i alla fall att det är orken och tiden som inte finns man vill ha lugnt och skönt när man kommer hem inte sminka ungar och fara runt och "tigga" godis av grannarna.


Dags att laga krubb Chilliconcarne beställt av grabben, hade nog valt det samma om jag fick bestämma.


Kram på er alla


 
ANNONS
 
Sussi

Sussi

8 april 2009 20:19

Vilken nostalgi det blev med det här inlägget.. Tänk vad kul det var att klä ut sig till påskkärring och gå och plinga dörr och få det där goda.. Lite synd att den traditionen försvinner.
Kram

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Koalan - 8 april 2009 19:14

Funderade på det där med statistik finns ju statistik på allt... undrar om det finns en statistik på  hur mycket statistik det finnas.   hmm ...

Av Koalan - 2 april 2009 23:01

Idag har shoppingdemonen besökt mig det är kul men dyrt. Min äldsta son tyckte då att vi skulle åka ner på stan (han passar på att vara med när jag har besatt), sagt och gjort vi åkte ner på stan. Kan lova att det gick lappar och då snackar vi 4 siff...

Av Koalan - 2 april 2009 08:34

Läste på aftonbladet i går Lisa Magnusson krönika om ipred, där skriver hon att hon tycker det är bästa aprilskämtet hittills http://www.aftonbladet.se/debatt/lisamagnusson/article4793001.ab Min tanke blev då hur många är det som tror att det är ett ...

Av Koalan - 29 mars 2009 16:50

Helgen har haft temat kortspel, fredagen kom farsan över och då blev det femkorts poker. Det gick hyfsat. Igår vart det Texas Holdem hemma hos en vännina vi va där för att gratta hennes dotter. Blev inga vinster för min del denne kväll,fick in lite p...

Av Koalan - 27 mars 2009 23:31

Har inte haft tid förrän nu farsan va här och spela lite poker jag gick + (jippi). Har kommit fram till att det är inte bara jag som råkar ut för skit har en vännina som inte har haft bästa veckan, jobbigt allmänt och till råga på eländet så brakar b...

Presentation

Omröstning

Ska påskkärringarna vara kvar eller ska dom bort?
 Ska INTE vara kvar.
 Ska vara kvar.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Verklighetskoll eller Nollkoll med Blogkeen
Följ Verklighetskoll eller Nollkoll med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se